logo
 
 
Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Dubai
BUrd-al-arab
BUrd-al-arab
Dubai modern negyed
Dubai modern negyed
Dubai
Dubai


ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Száz évvel ezelőtt a beduin törzsek és a gyöngyhalászok lakóhelye volt, ma viszont már csillogó pont a sivatag szélén, a világ legdrágább szállodáinak kedvelt helye, az Arab Világ Velencéjének is nevezik. Mesés gazdagság tárul az idelátogatók szeme elé az arab bazárok portékái és a deirai aranybazár kínálata által. Két városrészből áll, melyet a Dubai - öböl tagol ketté: északon Deira, délen a modern épületeket is magába foglaló Bur Dubai található. A két városrészt két híd és egy alagút is összeköti.
Látnivalók
Deira központjában található a Bani Yas tér. Itt ál a Deira Tower toronyház. Ez az épület a modern építészeti stílus jegyeit ötvözi, vegyesen régi és új elemekkel. A toronyban üzletek, hivatalok, lakosztályok vannak.

Ugyanitt, az Al-Baraha negyedben, egy gyönyörű parkban található az 1870-ben épült Burj Nahar-torony. Ez egy régi őrtorony, mely valaha a várost őrizte. 1992-ben újították fel. 3 ilyen torony volt a városban.
A Dubai Múzeum a város egyik legfontosabb épülete. Dubai központjában a Al-Fahidi erődben található. 1787-ben védelmi erődnek épült, azóta volt erőd, őrhely, palota, helyőrség, börtön, ám 1971-ben felújították és múzeumot csináltak belőle. 1995-ben további újításokat végeztek rajta, valamint további galériákat, folyosókat építettek hozzá. Különböző kiállításokat látogathat meg az ide látogató életnagyságú figurákkal, hang- és fényeffektusokkal.
A Dubai Múzeum mellett található a Bastakiya Palota, mely kerület Dubai óvárosának tekinthethő.
A Creek Dubai oldalán áll a Nagymecset. 1998-ban újították fel. Minaretje 70 m-es, mely ma a város legmagasabb minaretje. A mecset 45 üvegablakkal és 9 nagy kupolával rendelkezik.  A helyiek kedvelt imahelye.
A Jumeirah mecset Dubai második legnagyobb és legszebb mecsete. A város egyik legnépszerűbb látnivalója.
A hatalmas Dubai World Trade Center egyike a helyi luxus épületeknek. 39 emeletes, nagyobb vállalatok, társaságok regionális székhelyéül szolgál. A 37. emeleten üzemel egy arab étterem. Van benne konferencia terem és különböző kiállítási termek melyek a földszinten találhatóak. Naponta kétszer látogatható az épület idegenvezetővel.
Az aranyszuk a világon a legnagyobb és egyben legolcsóbb piac (arany árak szempontjából). Nagyobb utcákban találhatjuk, káprázatos arannyal teli kirakatok jellemzőek rá.

A fűszerszuk kis utcákban található, nosztalgikus hangulatú, színes, illatos piac. A boltok előtt nyitott zsákokban árusítják a fűszert, rózsaszirmot, gyógynövényeket.Hasznos tudnivalók
Pénznem: dirham ( DHS, 1 USD = kb. 4,2 DHS).
Nyelv:arab,angolul szinte mindenhol beszélnke.
Beutazási szabályok: hazautazástól számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Útlevélmásolat kell.
Időeltolodás: +2 óra a téli időszámítás szerint.
Egészség: kötelező védőoltás nincs. Ajánlott a palackozott víz fogyasztása!
Közlekedés: nagyon népszerű a taxi Dubaiban. A taxisofőrők jól ismerik a várost, érdemes utazni velük. A díj a beszállásért 3 DH, ami kilométerenként további 1,17 DH-val nő. A repülőtértől a városba menet 20 DH a díj, ami további 1,17 DH-mal nő kilométerenként. Nem mérőórás taxinál állapodjunk meg a viteldíjban a sofőrrel még beszállás előtt! A vízitaxi, az abra nagyjából 1,50 DH-ért visz át a Creek egyik partjáról a másikra.
Alkohol: korlátozzák az értékesítését, ezért csak szállodákban, bárokban kaphatók.
Fényképezés: elfogadottm kivétel a muszlim nőket. Számukra sértő, ha lefényképezik őket. Engedélyt kell kérni tőlük, és csak az ő beleegyezésükkel készíthetünk fotót róluk.Felhőkarcolók
Felhőkarcolók
Éjszaka
Éjszaka
Dubai 2
Dubai 2
Jumeirah nagymecset
Jumeirah nagymecset
Dubai Medinat
Dubai Medinat
Medinat
Medinat
Burj Kalifa
Burj Kalifa
Dubai Marina
Dubai Marina
Abu Dhabi
Abu Dhabi
Abu Dhabi mecset
Abu Dhabi mecset
Abu Dhabi Corniche Park
Abu Dhabi Corniche Park
Abu Dhabi Emirates Palace
Abu Dhabi Emirates Palace
Creek part
Creek part


FŐIRODA MISKOLCI IRODA
1065 Bp, Bajcsy-Zsilinszky út 27. 3530 Miskolc, Széchenyi u. 12/A
(Arany J. u. metróáll. szemben) (sétálóutca közepén)
Tel: 302-1295, 302-2978, 312-1462, 801-0006/7/8 Tel: 06 (46) 503-998, 06 (30) 400-2290
Mobil: (30) 505-56-44, Fax: 302-1297 Fax: 06 (46) 411-080
Email: ugyintezes@unitravel.hu Eng. sz.:U-000663 Email: unimiskolc@unitravel.hu
NYITVA H-P: 09:00-13:00 NYITVA H-P: 09:00-13:00