logo
 
 
Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Koh Chang
White Sand Beach
White Sand Beach
Ko Chang
Ko Chang
Ko Chang naplemente
Ko Chang naplemente


ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Az elefántról elnevezett, festői sziget belsejét vízesésekkel tűzdelt érintetlen esőerdő borítja. Észak-déli irányban 800 m magas hegylánc húzódik a szigeten, amely fantasztikus hátteret biztosít a partmenti fehérhomokos strandoknak és trópusi pálmaligeteknek. Az érintetlen trópusi természet miatti szigorú előírások okán a jelentős turisztikai fejlesztések csak nemrégiben indultak el Koh Chang-on. Ennél fogva csupán az elmúlt néhány évben került fel a Nyugat- és Észak-európai turisták legkedveltebb célterületei közé. Ez az elbűvolo szépségű, idilli nyugalmat árasztó szigeten még ma is érvényes előírás, hogy a max. kétemeletes hotel épület teteje nem érheti el a pálmafák lombkoronáját. Jóllehet Koh Chang nem a tömegturizmusra fókuszál, a főbb turistacentrumokban sokféle szolgáltatás áll rendelkezésre.
Alapprogram 12 nap / 9 éjszaka – 2 éjszaka Bangkok
1. nap: Elutazás Budapestről az Emirates járatával, átszállás Dubiaban. 
2. nap: Érkezés Bangkokba a kora délutáni órákban. Transzfer a szállodába. Csoportos találkozó a helyi idegenvezetővel. Szabadprogram.
3. nap: Fakultatív programlehetőségek: 
a.) Bangkok esszencia (fél napos): Wat Traimit, Wat Pho, Wat Arun, Kinai piac, Kinai temple, Virag piac
b.) Betekintés a helyi piacokba (fél napos): Maeklong Railway Market, Damnoen Saduak Floating Market (vízipiac)
4. nap: Továbbutazás a kiválasztott nyaralóterületre. Transzfer a szállodába. 
5-11. nap: Szabadidő. 
12. nap: Kijelentkezés a hotelből. Szabadidő. Transzfer Bangkokba 
13. nap: Hazarepülés Bangkokból Budapestre, Dubai átszállással.   

Alapprogram 14 nap / 11 éjszaka és 15 nap / 12 éjszaka – 3 éjszaka Bangkok
1. nap: Elutazás Budapestről az Emirates járatával, átszállás Dubiaban. 
2. nap: Érkezés Bangkokba a kora délutáni órákban. Transzfer a szállodába. Csoportos találkozó a helyi idegenvezetővel. Szabadprogram.
a.) opció – Szabadprogram, fakultatív programlehetőségekkel
3-4. nap: Fakultatív programlehetőségek: Bangkok esszencia (egész napos): Wat Traimit, Wat Pho, Grand Palace, Kinai piac, Kinai temple, Virag piac b.) Betekintés a helyi piacokba (egész napos): Sótelep, Maeklong Railway Market, Damnoen Saduak Floating Market (vízipiac), Wat Samphran 5. nap: Továbbutazás a kiválasztott nyaralóterületre. Transzfer a szállodába. 
b.) opció – Mini körutazás és Bangkok – KIZÁRÓLAG foglaláskor megrendelve
3. nap: Sótelep, Maeklong Railway Market, Damnoen Saduak Floating Market (vízipiac), Wat Tham Sua templom, Kwai híd, (fakultatív elefántogolás / tutajozás), szállás elfoglalása a Kanchanaburi River Kwai Paradise Floatelben. Vacsora.
4. nap: Erewan vízesés, Ayutthaya - Wat Phra Si Sanphet, Viharn Phra Mongkhon Bophit, Wat Yai Chai Mongkon, Wat Phanan Choeng, visszaérkezés a bangkoki hotelbe.
5. nap: Bangkok esszencia (fél napos): Wat Traimit, Wat Pho, Wat Arun, Kinai piac, Kinai temple, Virág piac. Továbbutazás a kiválasztott nyaralóterületre. Transzfer a szállodába. 
6 - 12 vagy 13. nap: Szabadidő. 
13 vagy 14. nap: Kijelentkezés a hotelből. Szabadidő. Transzfer Bangkokba 
14 vagy 15. nap: Hazarepülés Bangkokból Budapestre, Dubai átszállással.


Angkor – Thaiföldi nyaralással
Alapprogram 12 nap / 9 éjszaka 2 éjszaka Angkor/SiemReap – 7éjszaka Pattaya, Koh Chang vagy Phuket üdülőterületeken
1. nap:Elutazás Budapestről az Emirates járatával, átszállás Dubaiban.
2. nap:Átszállás Bangkokban, továbbutazás a Bangkok Airways járatával SiemReap városába (fedélzeti étkezés általában víz, üdítő, szendvics), érkezés a kora esti órákban. Transzfer a városközponti, 4 csillagos szállodába, aholcsoportos találkozó a helyi idegenvezetővel.
SiemReap esti séta lehetőség: SiemReap színes éjszakai forgataga, éjszakai piac.
Fakultatív vacsora lehetőség, ahol alkalom nyílik a helyi ízeket, egzotikus ételeket megkóstolni. A vacsora ára a helyszínen fizetendő. Szállás SiemReapban
3. nap:Reggeli után, egész napos program reggel 8-tól délután 5-ig. Angkor 15 leghíresebb látnivalóinak megtekintése,mindent, ami híres, filmekben szerepelt, vagy hallani lehetett róla, és további extra látnivalók, amiket mi fontosnak tartunk. (Angkor Wat, Angkor Thom, TombRaider templom, stb.) A nap végére átfogó képet kap mindenki a 9-13. század közötti angkori kultúráról
Esti fakultatív program: Apsara tánc-show megtekintése svédasztalos vacsora keretében. Az elveszett Apsara tánc elemeit az Angkor faragásokról élesztették újra. Kellemes környezet, finom ételek, Angkor élmény méltó kiegészítése. (10 USD / fő – helyszínen fizetendő)
Szállás SiemReapban
4. nap:Továbbutazás a kiválasztott nyaralóterületre. Transzfer a szállodába.
5-10 nap:Szabadidő a kiválasztott üdülőterületen.
11. nap:Kijelentkezés a hotelből. Szabadidő. Transzfer Bangkokba
12.nap:Hazarepülés Bangkokból Budapestre, Dubai átszállással, érkezés Budapestre a menetrend függvényében a déli órákban.

Az alap csomagár tartalmazza:a repülőjegyet Bangkok – SiemReap útvonalon, a repülőtéri transzfert SiemReapban, a szállást 2 éjszakára kétágyas szobában reggelivel, 4*-os hotelben SiemReapban, a helyi magyar nyelvű asszisztenciát, a programok során a magyar nyelvű idegenvezetést, az autóbuszos transzfert SiemReapból Koh Changra illetve Pattayára, a transzfert a hotelből a repülőtérre (a Phuketre tovább utazók számára)., a belső repülőjegyet a Phuketre tovább utazók számára, a szállást 7 éjszakára a kiválasztott üdülőterületen, a reggelit, a helyi magyar nyelvű asszisztenciát (Koh Changon csak telefonos asszisztencia van!)

Nem tartalmazza:
a repülőtéri illetéket, a repülőtéri transzfereket (Pattaya és Phuket 19 900 Ft/fő, Koh Chang 39 900 Ft/fő), a kambodzsai vízumot (36 USD/fő e-vízum, egyénileg intézendő), abelépőket, a fakultatív programok díját, az útlemondási biztosítást (alapár + illeték + transzfer 1,5%-a), a betegség, baleset és poggyászbiztosítást.

Minimum létszám: 4 fő

Hasznos infók:

Fizető eszköz: Kambodzsában jellemzően mindenhol lehet USD-vel fizetni, nem feltétlenül szükséges helyi pénzt váltani (Thaifölddel ellentétben, ahol kevés helyen fogadják el az EUR-t vagy USD-t, itt mindenképpen javasoljuk Thai Bath (THB) váltását!)  

Transzfer: a transzfer kisbuszokkal történik A kambodzsai transzferbusz az utasokat csak a határig viszi, ott át kell szállni a thaiföldi transzferbuszra. A thai/kambodzsai határon a jármű megáll a határ előtt kb. 200 m-re, ott megkapják az utasok a csomagjaikat, amit nekik kell a határon átvinni. A thailföldi transzferbusz jól látható helyen várja az utasokat, táblával jelzik, hogy melyik buszra kell felszállni Fontos: a határon vannak csomaghordók, de ha igénybe vesszük a szolgáltatásukat, úgy azért fizetni kell! A határon először a kambodzsai kiléptetés történik. Utána 100 méter a thai iroda, ahol a beléptetés történik. Itt a következőkre kell számítani: – legyen országot elhagyó repülőjegy kinyomtatva – legyen szállásfoglalás kinyomtatva – kérhetnek fejenként 500 USD (vagy annak megfelelő THB) bemutatását Ezek hiányában megtagadhatják a beléptetést Thaiföldre!

Vízum: Kambodzsai vízum 30 USD/fő, de az utóbbi fél évben az tapasztaljuk, hogy a földi határokon (ide tartozik Poipet is), a vízum díja 45 USD-ig is felmehet. Ez egy “ügyintézési díj”. Ennek ismeretében javasoljuk, hogy az utas E-vízummal (E-visa) érkezzen. Ennek a díja 36 USD. E-vízumot az utazás előtt legkésőbb 48 órával meg kell igényelni. Az E-vízumot kinyomtatva, 2 példányban! kell magával hozni. Ezt a 48 órát a programfoglaláshoz vegyétek figyelembe. E-vízum igénylés: https://www.evisa.gov.kh/
Hasznos tudnivalók
Pénznem: thai baht (THB, 1 USD = kb. 35 THB). Bankfiókokban vagy hivatalos pénzváltóknál ajánlott váltani; lehet a reptéren is, mert az árfolyam hasonló. Hitelkártyával az üzletekben lehet fizetni, bank automaták megtálalhatok az Idegenforgalmi helyeken.
Nyelv:
hivatalos nyelv a thai. Minthogy Thaiföld – ellentétben a környező ázsiai országokkal – soha nem volt sem angol, sem francia gyarmat, így az angolt inkább csak az idegenforgalmi helyeken beszelik.
Beutazási szabályok:
hazautazástól számított +6 hónapig érvényes útlevél
Időeltolódás:
+ 6 ora.
Elektromos áram: 220 V, europai szabvány.
Egészség:
kötelező védőoltás nincs, de malária elleni védelem ajánlott. Csak palackozott víz fogyasztása javasolt.
Vallás: 95 % buddhista, 4 % muzulmán, 1 % keresztény. A csodás kialakítású buddhista szentélyekben szívesen látják a turistákat. Javasolt azonban a szolid, nem kihívó jellegű öltözet es a visszafogott viselkedés a szent helyeken, ahol általában a helyiek a turisták fényképezőgépeinek kattogása közben elmélyülten imádkoznak.

KOH CHANGON CSAK TELEFONON ELÉRHETŐ MAGYAR ASSZISZTENCIÁT TUDUNK BIZTOSÍTANI!

KOH CHANG KÖZLEKEDÉSI INFÓK:

Közúti + Komp Transzferek
  • Bangkok hotelből leutazás gyorsforgalmi úton a kompkikötőig ( kb. 3 1 óra; 327 km). Átkompozás 40 perc. Ko Chang kikötőtől a szállásokig már csak 6-14 km. Visszaútban transzfer Bangkok új nemzetközi repülőterére (kb. 3 óra, komp után)
SZÁLLODÁK KATEGORIZÁLÁSA:
A távoli egzotikus, trópusi országokban – ellentétben az európai csillagozással – a tengerparti resortoknak (üdülőkomplexumokat) nem
a megszokott csillagozással kategorizáljuk, mert a jellemzően nagy területen elterülő resortok többféle stílusú, színvonalú és árfekvésű
szobatípust is nyújtanak. A katalógusban feltüntetett besorolás sok esetben irodánk ill. a Unitravel vezetőségének személyes tapasztalatainak és korrekt szakmai meggyőződésén alapul! Ezek alapján készültek a pálmafák szerinti minősítések.
Foglalás előtt az érdeklődök a hotelek leírásánál megjelölt honlapon ellenőrizhetik a színvonalat.

ÉRKEZÉS THAIFÖLDRE – HAZAINDULÁS
A bangkoki érkezést követően Utasaink az első éjszakákat (2 vagy 3 éj) Bangkokban töltik. 

Utazás Koh Chang szigetére:
- 2 főtől - 4 főig SIC buszok (sitting coach) magyar nyelvű aszisztencia nélkül
- 4 főtől privát transzfer minibusszal
Időtartama: 3 óra + kb. 40 perc kompKo Chang
Ko Chang
Ko Chang
Ko Chang
elefánttúra
elefánttúra
elefánttúra
elefánttúra


FŐIRODA MISKOLCI IRODA
1065 Bp, Bajcsy-Zsilinszky út 27. 3530 Miskolc, Széchenyi u. 12/A
(Arany J. u. metróáll. szemben) (sétálóutca közepén)
Tel: 302-1295, 302-2978, 312-1462, 801-0006/7/8 Tel: 06 (46) 503-998, 06 (30) 400-2290
Mobil: (30) 505-56-44, Fax: 302-1297 Fax: 06 (46) 411-080
Email: ugyintezes@unitravel.hu Eng. sz.:U-000663 Email: unimiskolc@unitravel.hu
NYITVA H-P: 09:00-13:00 NYITVA H-P: 09:00-13:00