logo
 
 
Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Korfu
Paleokastritsa
Paleokastritsa
Pontikonisi
Pontikonisi
Sissi kastély
Sissi kastély


ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Korfu természeti szépségeivel, smaragd tengerpartjával a Jón-szigetek közül a legszebb. A keleti oldalon lankás zöld dombjai, míg a nyugati parton a meredek hegyoldalai mentén húzódó lenyűgöző tengeröblök teszik változatossá. Felszínét dús növényzet borítja, ezért zöld szigetként él a köztudatban.

A sziget kultúrájában és a főváros építészetében érezhetők a római, bizánci, velencei fennhatóság nyomai. Nevezetes továbbá Sissy királyné palotájáról és igazi görög vendégszeretetéről is.
Ajánlott üdülőhelyek
SIDARI (reptértől 44 km) Méltán vált az elmúlt évek során a legnépszerűbb Korfu-i üdülőhellyé: itt található Korfu legszélesebb homokos strandja valamint a legszebb homokkő öböl formációk! Üzletek, szórakozóhelyek bősége várja utasainkat

ARILLAS (reptértől 54 km) A sziget ritkán lakott nyugati partja festői szépségű homokos strandjaival és tengeröbleivel várja utasainkat! Főként angol vendégek által kedvelt, idillikus, nyugodt üdülőfalu. Csodálatos homokfövénye fürdésre csábít, a táj elragadó. Szolgáltatások jól kiépültek, de nincs tömeg, nincs zaj!

BENITSES/MESSONGHI/Moraitika Korfu talán leghangulatosabb üdülőhelye: domboldali, lugasos régi falu, szűk utcácskákkal, nyüzsgő partmenti központ görög tavernákkal. Messonghi a sziget egyik legősibb partszakasza, melyet még nem formált saját, modern képére a tömegturizmus jelensége.
Látnivalók
  • Korfu óvárosa, múzeumok
  • Paleokastritsa monostor
  • Sissi királyné kastélya, Achilleon
  • Aqualand(Agios Ioannis)
  • Lakones, gyönyörű panoráma
  • Homokdűnékkel körülölelt
  • Korission-tó
  • Vlacherna kolostor
Strandok
Homokos strandok: Sidari, Glifada, Arillas, Ag. Stefanos, Paleokastrica, Ag. Gordios, Issos, Szent Georg, Palekas, Vitalades, Gardeno, Yialiskari, Megalo Horo

Aprókavicsos strandok: Paleokastrica, Benitses, Messongi
Hasznos tudnivalók
2018 januárjától Görögországban is befezették az idegenforgalmi adót, melyet szálláskategóriának megfelelően, az eltöltött éjszakák után a helyszínen kell kifizetni
4 csillagos hotel: 3 €/szoba/éj
3 csillagos hotel: 1,5 €/szoba/éj
1-2 csillagos hotel: 0,5 €/szoba/éj
apartman: 0,5 €/szoba/éj


Diplomáciai képviselet: A szigeten nincs magyar diplomáciai képviselet, probléma eseté az Unitravel képviselőjéhez lehet fordulni.

Konzulátus: Az Ethniki Paleokastrichas főúton található.

Pénznem: EURO Pénzváltás: Bankokban 8-13 óra között, vasárnap zárva tartanak.

Telefonhívás: Korfu: 0030, Magyarországra: 0036 Időeltolódás: +1 óra

Nyelv: görög, de az itt élők többsége beszél angolul vagy németül, főleg a fiatalabb generáció

Elektromos feszültség: 220 V
Toalett használata: nagyon fontos, hogy a papírt NE dobjuk a wc-be, mert a szűk csatornák eldugulnak!
Víz: A vezetékes vizet nem ajánlatos fogyasztani.

Gyógyszertár: vasárnap kivételével minden délelőtt 8-13-ig, hétfőn, szerdán és szombaton délután zárva tartanak. Ilyenkor ügyeletes gyógyszertár van, ami minden gyógyszertár ajtaján fel van tűntetve telefonszámmal együtt. Kedd, csütörtök, péntek délután 18-20-ig.

Boltok nyitva tartása: Hétfőtől-péntekig általánosan 10-14 óra, bár néhány üzlet korábban nyit és később zár. Hétfő-szerda-szombat délután és vasárnap egész nap zárva vannak az üzletek. Kedd-csütörtök- péntek délután 18-21-ig tartanak nyitva. Természetesen az üdülőfalvak boltjainak nyitva tartása eltérő, ott szinte egész nap és még este is vásárolhatunk.

Piac: A fővárosban, az Új erőd melletti sétányon található egy élelmiszer- és halpiac. Mivel ebben az évben nyerte el végleges helyét, ezért az építkezés még tart.

Múzeumok: Hétfőn zárva vannak, a többi napon a nyitva tartás 8:30-15: 00-ig, a belépő 3 Euro.

Közlekedés: A taxi árak változók, de többnyire magasak. A buszközlekedés kielégítő, de előfordulhat, hogy nem a menetidő szerint jön. Érdemes figyelni a járatokat, mert kizárólag karjelzésre állnak meg. A buszmegállókban megtaláljuk a menetrendeket. Jegyeket a falu Kioskjaban(trafik) vagy kisebb szupermarketekben vehetünk.

Autó-és robogóbérlés: 18. életév betöltése és érvényes vezetői engedély szükséges. A nemzetközi jogosítványt nem szokták kérni, de előfordulhat. Korfun nagyon elterjedt a robogózás. Megkönnyíti a parkolást és a közlekedést. Mindenesetre legyünk nagyon elővigyázatosak a balesetek elkerülése miatt! FONTOS!!!! A robogónál kötelező a bukósisak, az autónál pedig a biztonsági öv használata! Rendőri igazoltatásnál ezek hiánya igen magas pénzbírságot vonhat maga után. Jó tanács: a korfuiak elég temperamentumosan vezetnek, de jellemző rájuk a türelem és a turistákkal szembeni tolerancia. Előfordulhat, hogy az előttünk haladó autós nem index használatával jelzi kanyarodási szándékát, hanem a vészvillogóval vagy egyáltalán nem.  A robogóval közlekedőkre is figyeljünk, mert jobbról-balról előzhetnek. Az utak minősége sok esetben nem megfelelő, ez lehet baleset forrása. A dudálások ne zavarjanak meg senkit, többnyire nem nekünk szólnak, hanem az ismerősök így üdvözlik egymást.

Búvárkodás: Ermonesben vagy Sidariban van rá lehetőség, mind a két helyen vizsga is tehető.Régi erőd hajóról
Régi erőd hajóról
Paleokastritsa monostor
Paleokastritsa monostor
Sissi kastély 2
Sissi kastély 2
Achilleon
Achilleon
Régi erőd 2
Régi erőd 2
Korfu óváros
Korfu óváros
templom
templom
Óváros
Óváros
Benitses part
Benitses part
Ipsos part
Ipsos part
Arillas part
Arillas part
Sidari
Sidari


FŐIRODA MISKOLCI IRODA
1065 Bp, Bajcsy-Zsilinszky út 27. 3530 Miskolc, Széchenyi u. 12/A
(Arany J. u. metróáll. szemben) (sétálóutca közepén)
Tel: 302-1295, 302-2978, 312-1462, 801-0006/7/8 Tel: 06 (46) 503-998, 06 (30) 400-2290
Mobil: (30) 505-56-44, Fax: 302-1297 Fax: 06 (46) 411-080
Email: ugyintezes@unitravel.hu Eng. sz.:U-000663 Email: unimiskolc@unitravel.hu
NYITVA H-P: 09:00-17:30 NYITVA H-CS: 09:00-17:00
P: 09:00-16:00