logo
http://www.unitravel.hu/unnepi_ajanlatok/osziszune
BarangolasToszkan
 
 
Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Kuba körutazás


Fakultatív programok

Fakultatív kirándulások HAVANNA-ból

Tropicana Show (esti szórakoztató program)
7:00 kor: Látogatás a Tropicana Cabaret-be, a világ egyik leghíresebb mulatójába. a látványos show és revüműsor megtekintése. A két orás program során, három színpadon, élő nagyzenekar előadásában, több mint 150 táncos és énekes produkcióját tekinthetjük meg, lenyűgöző helyszínen és díszletek között. A program preferált asztalt és bőséges italfogyasztást tartalmaz: 1/4 üveg „Anejo” rum, pohár pezsgő, snack és egy üdítő személyenként. Férfiaknak hosszúnadrág kötelező! Fényképezőgép használata: 5 CUC (helyszínen fizetendő), videokamera használata: 15 CUC (helyszínen fizetendő). Transzfer: 25 cuc/ fő ( min 2 fő). Vacsora --25 cuc/ fő

Hemingway nyomában túra + Szivargyár látogatás
A program Hemingway és a szivar útját járja végig Havannában és környékén. Reggel látogatás a szivargyárban, ahol megismerkedünk a szivar készítésével. A több mint 150 szivarsodró között haladva kísérjük végig a folyamatot a levelek válogatásától egészen a csomagolásig. Ezt követően Hemingway nyomába szegődünk, megtekintjük házát, a Finca de la Vigia-t, kikötőjét a Cojimar halászfaluban, majd pedig végig járjuk kedvenc törzshelyeit: Ambos Mundos hotel – ahol az „Akiért a harang szól” c. műve született -, La Bodeguita del Medio és La Floridita bárok ahonnan a világhírű „Mojito” és „Daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. Ebéd egy helyi tipikus kubai étteremben. Transzfer Cabrioval: 20 cuc/ fő ( min 2 fő)

Kirándulás Viñales völgybe (egész napos) Egész napos kirándulás az ország Nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba, a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Vinales völgybe, amelyet az Unesco 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. Megálló a vinales-i kilátónál, ahonnan megtekinthetőek az egyedülálló „Mogote-k” vagy „Boglyahegyek”. Pinar del Rio tartomány Kuba dohánytermesztő központja is egyben. A kirándulás során ellátogatunk egy dohányültetvényre, megismerkedünk a dohánytermesztés folyamatával is. Majd csónakázás az Indiánbarlangban, Kuba egyik legrégebbi barlangrendszerének látogatható részében. Ezt követően ebéd a híres őskort ábrázoló falfestmény, a „Mural de la Prehistoria” tövében lévő, helyi étteremben. Szabadidő, majd hazaindulás. Utunk gyönyörű tájakon vezet keresztül, ahol megcsodálhatjuk Kuba természeti szépségeit.

Városnézés Havannában (egész napos) – havannaból- 65   Varaderoból-155
Havanna régi- és modern városrészét bejáró városnézés. A főbb nevezetességek: Forradalom tér, Villanegyed, Malecon, és a világörökség részévé nyilvánított Havanna óvárosi részének „Habana Vieja” – megtekintése: Katedrális tér, Capitolio, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Assisi, Plaza Vieja. Megismerkedés a rum készítésével, kóstolóval. A programból nem maradhatnak ki Hemingway kedvenc törzshelyei sem. . Ebéd egy tipikus, kubai étteremben. A programot Havanna legnagyobb kézműves piacával zárjuk, amely jó alkalom az ajándékvásárlásra.
kocsikázás a’40-es vagy ’50-es évekbeli, régi amerikai autócsodákkal – 1 óra- 15 cuc / fő

BUENA VISTA SOCIAL CLUB koncert (esti program)
A világhírű kubai együttes máig élő tagjainak, illetve a „nagy öregekkel” valaha együtt játszott kitűnő művészekből álló Buena Vista Social Club koncertje . A kétórás koncert este 21.30 órakor kezdődik, ahol megállás nélkül játssza világhírű slágereit a zenekar. Igazi kubai ritmusokat hallhatunk a világ legnépszerűbb kubai zenekarának előadásában. A főleg „Son” stílusú repertoárban olyan világslágereket hallgathatunk, mint a „Chan-Chan”, a „La bayamesa”, „Pueblo nuevo”, „Dos gardenias”, „Candela”.
Koncert+ transzfer busszal: 35 / VACSORAVAL 60
Premium: Koncert+ transzfer amerikai kocsival: 55/ VACSORAVAL 80
Fakultatív kirándulások Varadero-ból Crucero del Sol” Katamarán kirándulás (egész napos) 119 USD Egész napos kirándulás, változatos programokkal. Hajókázás a biztonságos katamaránon, közben megálló a tenger közepén található delfináriumban, fürdés a delfinekkel. Majd tovább indulás, megálló egy közeli korallzátonynál, ahol snorkeling és fürdés a tengerben. Végül kikötés Cayo Blanco szigetén, ahol 2-3 óra szabadidő fürdésre, napozásra. A hajó a kora délutáni órákban indul vissza, a visszautat vitorlával tesszük meg. A program Cayo Blanco szigetén büfé ebédet, a teljes program során pedig korlátlan italfogyasztást tartalmaz.

SEATUR  85 USD
Egész napos kirándulás, változatos programokkal. Hajókázás a biztonságos katamaránon, megálló egy közeli korallzátonynál, ahol snorkeling és fürdés a tengerben. Végül kikötés Cayo Blanco szigetén, ahol 2-3 óra szabadidő fürdésre, napozásra. A hajó a kora délutáni órákban indul vissza, a visszautat vitorlával tesszük meg. A program Cayo Blanco szigetén büfé ebédet, a teljes program során pedig korlátlan italfogyasztást tartalmaz.

„Kuba három gyöngyszeme” (egész napos) 270  USD
Santa Clara – Trinidad – Cienfuegos városokba
Az egész napos kirándulás során bejárjuk az ország középső és déli részét, egészen a Karib tengerig. Megismerhetjük az ország kultúráját és történelmét. Utazásunk egy igazi időutazás is egyben, hiszen olyan koloniális városokat nézünk meg, amelyek szinte eredeti állapotukban maradtak fenn. A kirándulás során első állomásunk Santa Clara, ahol megtekintjük a Che Guevara mauzóleumot. Majd délnek vesszük az irányt a Karib tengeri oldalra Trinidad-ba, amelyet az Unesco 1988-ban a világörökség részévé nyilvánított. A koloniális kisvárosban városnézés, az egykori gazdag cukorbárók palotái között sétálva. Trinidadban büfé ebéd egy helyi kubai étteremben, majd tovább indulunk a „Karib tenger gyöngyszemének” hívott Cienfuegos-ba. A páratlan szépségű város egykor az arisztokraták lakóhelye volt. Az eredetileg francia telepesek által alapított város egy érdekes színfolt gyönyörű, sokszor dél-francia stílusú épületeivel. A várost az Unesco 2005-ben nyilvánította a világörökség részévé. Városnézés, séta a Boulevard-on, a város főterének, katedrálisának és a Thomas Terry színháznak a megtekintése. Majd visszaindulás Varadero-ba. Utunk során olyan részeire is eljutunk Kubának ahol az ország egy teljesen más arcát ismerhetjük meg. Betekintést nyerhetünk a vidéki élet mindennapjaiba, megismerve az „igazi” Kubát.

Delfinekkel fürdés  107 USD
Fürdés delfinekkel Varadero természetes lagúnájában kialakított Delfináriumban. A foglalkozás kis csoportokban történik. A kb. 20-30 perces fürdőzés során a delfinek játszanak, labdáznak, felugranak, puszit adnak, húzzák-tolják a vízben a résztvevőket. Felejthetetlen élmény felnőttnek és gyereknek egyaránt. A fürdést az elmaradhatatlan Delfin Show megtekintése követi. Extra ajánlat: A fürdés során lehetőség van fényképek készíttetésére, ennek költségét a program ára nem tartalmazza.

„Boat Adventure” Tengeri kalandtúra motorcsónakkal  109 USD
Felejthetetlen 2 órás kaland saját motorcsónakkal, mely során megismerhető a helyi élővilág. Megálló egy mini állatkertben, ahol krokodil, iguana, remeterák, kígyó és flamingók várnak. A kirándulást képzett helyi vezető viszi. Lehetőség van zárható szekrény használatára, mentőmellényt illetve vízhatlan kameratokot biztosítanak.

„Cayo Largo del Sur” kirándulás a Karib tenger lakatlan szigetére - (egész napos, repülős kirándulás, útlevél szükséges!)  360 USD
Egész napos kirándulás, repülővel a Karib-tenger egyik eldugott szigetére, Cayo Largo-ra. Az érintetlen tengerpart, az azúrkék tenger és a púderhomok miatt a földi paradicsomhoz hasonlítják a szigetet. A program tartalmaz egy katamarán kirándulást, amely során megálló egy korallzátonynál snorkelezési lehetőség, majd pedig kikötés az Iguana-k szigetén. Itt több száz Iguana várja a látogatókat, lehet fotózni, a bátrabbak pedig kézből is etethetik az egyébként szelíd állatokat. Továbbindulás, majd kikötés a Karib tenger egyik legszebb tengerpartján, ahol 3-4 óra szabadidő fürdőzésre, napozásra. Itt svédasztalos büféebéd. A katamaránon és a tengerparton korlátlan italfogyasztás. Az oda-vissza út repülővel történik, útlevél szükséges!
Guama Induánfalu és Krokodilfarm (egész napos) 180 USD
Indulás reggel autóbusszal a Varadero-tól 170 km-re, a Zapata félsziget természetvédelmi területen található Guama-ba, amely a Montemar Nagy természetvédelmi Park központjá ez egy mocsaras vidék ideális élőhelyet biztosít többek között a madarak és krokodilok számára. La Boca turistakomplexumon belül latható az igazi Krokodil_tenyésztelep, ahol több mint ezer abból az ős allatokról tenyéstetnek. Meglatógatás után kis motorcsónakokkal suhannak a Laguna del Tesoro („kincses tavon“), mely nevét az egykoron itt élt taino indiánok ősi legendájáról kapta. Kirándulásuk során ha szerencsünk van, több ritka madarat is megpillanthatják. A tó masik oldalán, ezeknek az 1492 Kolombusz Kristof felfedesétól való életmódjáról egy másolatot megnézik ahol nics igazi indianok, de külömböző szobrak mutatja az indianok életét és házukat az indián falun (Aldea Taína). Átmegyünk Playa Largán, ami egy hangulatos kis halászfalu, kabibtenger parton, a környékén megnézzük, Kuba legmélyebb nyitott barlangját, ahol a legszínesebb vízi élővilág található (La cueva de los peces) itt lehetőség van snorkelingre.Továbbá még a Disznó öbölbe érkezünk, ahol disznó öblöli tamadásról egy muzeumot meglátogathatjuk, még van lehetőségük buvárkodni is. Ebéd egy helyi, kubai étteremben, - ahol a bátrabbak a krokodilhúst is megkóstolhatják.


FŐIRODA MISKOLCI IRODA
1065 Bp, Bajcsy-Zsilinszky út 27. 3530 Miskolc, Széchenyi u. 12/A
(Arany J. u. metróáll. szemben) (sétálóutca közepén)
Tel: 302-1295, 302-2978, 312-1462, 801-0006/7/8 Tel: 06 (46) 503-998
Mobil: (30) 505-56-44, Fax: 302-1297 Fax: 06 (46) 411-080
Email: unitravel@unitravel.hu Email: unimiskolc@unitravel.hu
NYITVA H-P: 09:00-18:00 NYITVA: 09:00-18:00
SZOMBATON IS NYITVA jún-aug: 09:00-13:00