logo
http://www.unitravel.hu/unnepi_ajanlatok/osziszune
BarangolasToszkan
 
 
Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Kuba körutazás


ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Ajánlott üdülőhelyek
HAVANNA
Történelmi hangulatú kolosszális terek, házsorok, muzeális korúamerikai autócsodák, karibi ritmusoktól lüktető bárok varázsolják el aturistákat.

VARADERO
Az egész karibi térség egyik legnépszerűbb és legjobban beépítettüdülőparadicsoma, amely egy keskeny félszigetre épült. A színvonalashotelek mentén buja trópusi kertek és hosszú fehérhomokos fövenyekhúzódnak a környéken izgalmas kirándulások tehetők.
Hasznos tudnivalók
Turista kártya: Országba történő belépéskor (útlevéllel együtt kell odaadni), lepecsételik a határon, majd a perforált résznél az egyik felét leválasztják. A vízum másik felét az utazás végéig meg kell őrizni. Az utazás végén, a határon történő kilépéskor ezt elveszik minden utastól.

Időeltolódás: magyarországi időhöz képest -6 óra  

Fizetőeszköz: A turisták Konvertibilis Pesoval (CUC) fizethetnek, amit beutazáskor tudnak váltani a hivatalos pénzváltó helyeken (CADECA), repülőtéri pénzváltó helyeken, nagyobb szállodákban, vagy turisták által látogatott helyeken. Az amerikai dollár (USD) használatát, 2004. november 8. óta nem engedélyezik az országban és átváltásakor 10 % különadót számolnak fel! Ezért érdemes eurót vinni és átváltani, mert ennek a valutának a legjobb az árfolyama átváltáskor. A bankkártyával történő fizetési mód még nem elterjedt, csak a nagyobb szállodákban, valamint a repülőtéren fogadják el (Pl.: MASTERCARD, VISA). Fontos tudni, hogy csak azon bankkártyák használhatók, amelyeknek nincs amerikai érdekeltsége!  

BBP biztosítás: A 2010. május 1-től életbe lépő rendelet értelmében csak azon utasok léphetnek Kuba területére, akiknek a  Kubai Állami Biztosító, az ASISTUR által nyilvántartott és szerződött biztosítóval kötött, érvényes biztosítása van. A biztosítással nem rendelkező utasoknak érkezéskor a reptereken, kikötőkben kell a biztosítást megkötni. Az ASISTUR biztosítási díja a választott csomagtól függően: 2 CUC/nap, 2.5 CUC/nap vagy 3 CUC/nap lehet személyenként  

Éghajlat: Kuba szubtrópusi éghajlati övben fekszik. Egész évben a 22-28 °C közötti átlaghőmérséklet jellemző. Az év 300 napján napi 7-8 óra a napsütéses órák száma. Klímáját 2 évszak határozza meg igazán: egyik a száraz, mely novembertől - áprilisig tart, a másik az esős, mely májustól- októberig. A száraz évszak inkább enyhe, kevesebb csapadékkal. A páratartalom igen magas egész évben, kb. 80 %-os.  

Elektromosság:
Kubában 110 V feszültségű hálózat van kiépítve, viszont a hotelekben, és egyre több apartmanban megtalálható már a 220 V is. A dugaszoló aljzathoz két villás (amerikai rendszerű) átalakító adaptert kell vinni, mert eltérő az európai szabványtól.  

Egészségügyi tanácsok:
A kubai utazáshoz, védőoltás nem kötelező. Kubában a csapvíz nem iható, ezért palackozott ásványvíz fogyasztása ajánlott.  

Vámszabályok:
Vámmentesen 2 doboz (25 szál/doboz) szivart lehet kivinni, melynek garancia jeggyel ellátott eredeti csomagolással, valamint a vásárláskor kapott, a kereskedő által hitelesített pecséttel kell rendelkeznie! Továbbá 2 üveg szeszesitalt, kisebb képzőművészeti alkotásokat, ruhát, egyéb ajándéktárgyakat. (Az utcai szivar vásárlása nem ajánlatos, ami szinte mindig hamisítvány és silány minőségű dohányból van sodorva, ha egyáltalán dohány van a „szivarban"!)

FŐIRODA MISKOLCI IRODA
1065 Bp, Bajcsy-Zsilinszky út 27. 3530 Miskolc, Széchenyi u. 12/A
(Arany J. u. metróáll. szemben) (sétálóutca közepén)
Tel: 302-1295, 302-2978, 312-1462, 801-0006/7/8 Tel: 06 (46) 503-998
Mobil: (30) 505-56-44, Fax: 302-1297 Fax: 06 (46) 411-080
Email: unitravel@unitravel.hu Email: unimiskolc@unitravel.hu
NYITVA H-P: 09:00-18:00 NYITVA: 09:00-18:00
SZOMBATON IS NYITVA jún-aug: 09:00-13:00