logo
 
 
Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Körutazások | Burma
Burma-Spirituális körút Baktai Ádámmal
nap / éj
Az úton egy speciális csoportkísérő tart a csoporttal Baktai Ádám személyében aki védikus pap, az orientális tudományok szakértőjeként és tanácsadójaként már tevékenykedett Indiában, Angliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Mauritiuson, a Fidzsi-szigeteken, Dubaiban és most Magyarországon.
Indulás nap/éj ellátás/szoba típus utazás ár akciós
Program:

1. nap Elutazás Burmával az Emirates menetrendszerinti járatával.

2. nap Érkezés YANGON-ba. Leszállás a Yangon nemzetközi repülőtéren, érkezés az országba, poggyászok átvétele és találkozás a helyi angolul beszélő idegenvezetővel az érkezési csarnokon kívül.

3. nap YANGON –MANDALAY (repülővel) Csomagolt reggeli a korai távozás miatt. Korai reggeli transzfer a repülőtérre a helyi Mandalay járathoz ( 1óra 20 perc ). Érkezéskor Mandalayba majd transzfer Inwa (Ava)-ba, a Myanmari Királyságnak egy korábbi fővárosába. Lovas kocsival indulunk el, hogy felfedezzük a régi királyi főváros romjait, beleértve az Őrtornyot, a Maha Aungmye Bonzan kolostort és a Bargaya kolostort. Délután visszatérünk Mandalay-ba és ellátogatunk a Kuthodaw Payához – mely egy buddhista sztúpa, amely a világ legnagyobb könyvét tartalmazza. Innen elutazunk a  Shwenandaw-kolostorhoz – ami a  hagyományos 19. századi fából készült kolostorok egyik legszebb példánya. Délután még a naplemente előtt meglátogatjuk a Shwekyin Kyaung kolostort, ahol a szerzetesek kántálásának átélése egy igazán mély lelki élményt ad mindenkinek. Megtekintjük ahogy a szerzeteseket csengőszóra hívják össze, és egyetlen sorban vonulnak az imádságcsarnokon keresztül és lerakják a cipőiket az úton. Ebben a kolostorban élő  fiatal szerzetesek országszerte elismertek a fegyelmükért, amit mi is láthatunk. Szimmetrikusan és szisztematikusan egymás mellé teszik szandáljaikat és papucsaikat az imádkozást megelőzően. Megfigyelni, meghallgatni a fiatal szerzetesek aprólékos kántáló rutinját - szinte hipnotikus élményt jelent.

4. nap  MANDALAY – Városnézés Reggeli a szállodában, majd hajókirándulás Mingunba, ahol a világ legnagyobb, nem repedt működő harangja található. Ezt követően megtekintjük a legnagyobb téglából épült Pathodawgyi Padodát és a jellegzetes építészeti stílusú Myatheindan Pagodát, ami a mítikus Meru-hegy (Myinmo taung) formája alapján épült. A Minguni túra után visszatérünk Mandalay-ba és későbbdélután a Sagaing felé vesszük az irányt – az Irrawaddy folyó mentén haladunk és az utat sztúpák, templomok és kolostorok tarkítják. Ezt követően meglátogatjuk a csillogó Soon U Ponya Shin Payát, egy nagyon szép pagodás templomot ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a környező területre. A nap utolsó megállója Amarapura, ahol megtekintünk egy selyemszövet műhelyt. Napnyugta előtt érjük el és hogy megnézzük az U Bein hídat, amely 1782-ben épült, és azt mondják, hogy a világ leghosszabb teakfa hídja.

5. nap  MANDALAY - BAGAN Reggeli a szállodában majd ezt követően megnézzük a leginkább tisztelt vallási emlékművet Mianmarban –a  Mahamuni Pagodát, a Mahamuni Buddhaképpel valamint az arany füst- és a fafaragó manufaktúrákat. Mandalay elhagyása után transzfer Mt. Popaba, (kb. 4 órás út) Az ebédet követően ellátogatunk a Popa Taungkalat szentélyhez, amelyről úgy vélik, hogy 37 szellemi entitásnak ad otthont és amelyek a helyi szobrokban találhatóak. A csúcs eléréséhez levesszük a cipőnket, zokninkat és nekiindulunk a 777 lépcsőnek. Utunkat, minden bizonnyal ugráló majmok mellett elhaladva tesszük meg. Utunkat folytatjuk Baganba amely kb. 1 óra 30 perces út –útközben megállunk egy cukornád ültetvénynél és egy szezámtelepnél. A Baganba való érkezéskor ellátogatunk a Bupaya Stupa-ba, majd bejelentkezünk a hotelbe.

6. nap:   BAGAN - Városnézés Válaszható opció hőlégballonozás BAGAN felett (5:30 - 8:30) Reggeli a szállodában  majd a Nyaung U piac és Shwezigon Pagoda meglátogatása – Bagan egyik legrégebbi és legjelentősebb műemléke utána pedig Gubyaukgyi templom megtekintése a Wetkyi-in falu közelében. Kora délután a csoport minden résztvevője kap egy szerzetes áldást a helyi kolostorban. Délután folyamán látogatás a Shwesandaw Pagodába - melynek impozáns szerkezete 328 méter magasan fekszik Bagan síkságai felett. Ezt követően egy régiségbolt és az Ananda Templom és Kolostor megtekintése, amely Bagan négy túlélő templomának egyike. A buddhista templom négy álló Buddhát foglal magában, amelyek mindegyike egy-egy égtáj felé néz.Az épület maga is építészeti csoda a Mon és az átvett indiai építészeti stílusok keveredésében. Élvezetes rövid 30 perces lovasszekér kirándulás a templomok között zárja a napunkat.

7. nap  BAGAN - repülőút HEHO Reggeli a szállodában  majd utazás a Nyaung U repülőtérre a Heho-i belföldi járathoz (utazás 40 perc). Az érkezést követően kb.1 órás út útán érünk Nyaun g Shwe-be, hogy megnézzük a Shwe Yaungwe Kolostort az egyik leggyakrabban fényképezett helyet az Inle-tó környékén. Látogatás a Nyaungshwe Kulturális Múzeumba, amely a Shan királyi család és a helyi piac régi díszes háza. Ezután hajóval átutazunk a szállodánkba. Délután hajókiránduláson veszünk részt és érintjük a Ywama úszó falut, a Nga Phe Chaung-ot, ami egy gólyalábra épült fából készült kolostor és egyben a legrégebbi és legnagyobb az Inle-tóban. Ez a vonzó, fából készült kolostor ad otthont számtalan Shan, Tibeti, Bagani és Inwa stílusban készült Buddha képnek.

8. nap HEHO – INLE tó – Városnézés Reggeli a szállodában,majd hajótúra Indein faluba és az ősi Shwe Inn Thein pagodákba. Ellátogatunk Se Gaung falúba illetve aNana Pan falúba, amelyeka kovácsiparáról, a hajó és szivargyártásáról híres. Az egyéni ebédet követően meditációs óra a Mine Tauk erdei kolostorban – 01:00 - Meditációs előadás egy szerzetes által 02:00 – Ülő meditáció 03:00 - Sétáló meditáció. A hotelbe való visszautazás előtt útközben még megállunk a Phaung Daw Oo Pagodában – ami az Inle-tó környékének legmegbecsültebb kolostora. Öt ősi, aranylemezekkel bevont Buddha képet őriznek itt. A kolostor középpontjában egy arany sztúpa van, díszes ornamentikával. A templom belső falait buddhista történeteket ábrázoló falfestmények díszítik.

9. nap  INLE tó - repülőút THANDWE-ba- transzfer NGAPALI BEACH-re Reggeli a szállodában  majd transzfer a repülőtérre és elutazás (1 óra) Thandwe-be. Érkezést követően transzfer a Ngapali Beach üdülőhelyre és bejelentkezés a szállódába. Egész nap szabadprogram és pihenés a strandon.

10-12. nap  NGAPALI BEACH – Szabadprogram/pihenés Reggeli a szállodában és egész nap szabadprogram. Opcionális lehetőségek: Akik aktívabb kikapcsolódást keresnek az alábbi tevékenységek közül választhatnak: Hegyi kerékpározás / Rafting / Túrázás / Tengeri kajakozás / Elefántokkal túrázás és fürdés velük / Csónaktúra a Pearl Island strandjára /  Halászkunyhó kirándulás / Halászat helyiekkel / Ballonozás / Golf

13. nap  NGAPALI BEACH - repülőút YANGON-ba Reggeli a szállodában majd transzfer a repülőtérre és belföldi járattal utazás (50 perc) Yangonba. Az érkezés után rövid gyalogos városnézés következik Yangonba (a Chauk H tat Gyi-ben található csodálatos Buddha megtekintése, fényképezési lehetőség a Karaweik Hall-nál, a „Hamsa-madár” alakú lebegő uszálynál, a Kandawgyi(királyi)-tónál). A tó napnyugtakor a legszebb, amikor a csillogó Shwedagon pagoda a vízben tükröződik. Délután helyi kézműves termékek felfedezése (shopping) a Sule Pagoda & Bogyoke Aung Sann Market látogatása során. Ékszerek, hagyományos ruházat és jade termékek amelyek nagyszerű ajándéktárgyak lehetnek. Ezután folytatjuk a gyalogos túránkat a  gyarmatosítás utáni épületek érintésével, mint például a Függetlenségi Emlékmű, a Yangon Városháza, valamint a gyarmatosítók épületei, a Postahivatal, a Strand hotel és a Mahabandoola Park. Körülbelül 15:30-kor átutazás az ikonikus Shwedagon Pagodához, ahol átélhetünk egy gyertyafényes ceremóniát. A városon kívülről is látható, hogy a Shwedagon Padogát 11 tonna szilárd arany, és több ezer gyémánt és rubin borítja. Emellett fontos zarándokhely a helyi buddhisták számára. Késő este transzfer a repülőtérre, majd check in.

14. nap Elutazás Budapestre az Emirates járatával Dubai érintésével.
Részvételi díj: 749 900 Ft

Repülőtéri illeték: 99 000 Ft
Egyágyas felár: 199 900 Ft

Vízum:
3 500 Ft

Ellátás:
reggeli
Szállás: 4*

MENETREND:
OKT 13 BUDAPEST-DUBAI   
16:00 -  23:20
OKT 14 DUBAI-YANGON  
09:15 -17:25

OKT 26 YANGON -DUBAI   
01:20 - 04:35
OKT 26 DUBAI-BUDAPEST   
08:50 - 12:45
NGAPALI BEACH
NGAPALI BEACH
NGAPALI BEACH
NGAPALI BEACH
INLE-TÓ
INLE-TÓ
FŐIRODA MISKOLCI IRODA
1065 Bp, Bajcsy-Zsilinszky út 27. 3530 Miskolc, Széchenyi u. 12/A
(Arany J. u. metróáll. szemben) (sétálóutca közepén)
Tel: 302-1295, 302-2978, 312-1462, 801-0006/7/8 Tel: 06 (46) 503-998, 06 (30) 400-2290
Mobil: (30) 505-56-44, Fax: 302-1297 Fax: 06 (46) 411-080
Email: ugyintezes@unitravel.hu Eng. sz.:U-000663 Email: unimiskolc@unitravel.hu
NYITVA H-P: 09:00-17:30 NYITVA H-CS: 09:00-17:00
SZOMBATON IS NYITVA jún-aug 24: 09:00-13:00 P: 09:00-16:00