Unitravel Utazási Iroda

Városlátogatás: mikor, hogyan és kivel induljunk útnak?

new-icon

Városlátogatás: mikor, hogyan és kivel induljunk útnak?

Egy város felfedezése igazi kaland. Minden településnek megvan a maga lüktetése, a tempója, amibe belekóstolhatunk egy néhány napos látogatás alatt. Milyen szempontokat célszerű átgondolni a városlátogatás szervezése, foglalása során? Ehhez adunk néhány tanácsot ebben a blogposztban!

A jó városlátogatáshoz általában elegendő néhány szabadnap és egy nagy adag kíváncsiság, ami hajt minket, hogy megismerjük egy közelebbi vagy távolabbi város nevezetességeit, kultúráját, hangulatát. Lehet az úti cél Európa, vagy éppen Ázsia, a jól szervezett városlátogatás életre szóló élmény lesz. Vegyük sorra, milyen szempontokat érdemes átgondolni a szervezéskor és a foglaláskor, hogy minden flottul menjen majd az utazás során!

Ezeket a szempontokat gondold végig, ha városlátogatásra készülsz!

Mi a városlátogatás legjobb időpontja?

Az egyik legfontosabb szempont, amit érdemes alaposan átgondolni, hogy mikor is szeretnénk utazni. Csapjuk fel a naptárunkat és jelöljük be azokat az időszakokat, amik megfelelők lehetnek, amikor nincsen semmiféle kötelező programunk.

Célszerű tájékozódni, hogy nincsen-e éppen akkor valamilyen vallási ünnep, ha van, akkor mik a vallási szokások, milyen kulturális események vannak abban a pár napban a régióban. A fesztiválok, rendezvények idején ugyanis a városok sokkal zsúfoltabbak, arról nem is beszélve, hogy nehezebb jó áron repülőjegyet és szállást találni.

Az utazás időpontja az időjárás szempontjából is fontos kérdés. Értelemszerűen, ha nyáron keresünk fel egy várost más programlehetőségek közül válogathatunk, mint ha a téli hónapokban. Egyik sem jobb vagy rosszabb mint a másik, de kétségkívül más élmény lesz. Mi bátorítunk mindenkit arra, hogy ne csak nyárra tartogassa az utazás örömét, hanem egész évben éljen a jó ajánlatokkal és lehetőségekkel. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a túl nagy forróság nem a legideálisabb, ha egy város szeretnénk felfedezni, de ugyanígy a süvöltő hideg sem kellemes. Nézzük meg tehát, hogy a kiszemelt időpontban milyen időjárás várható és ez alapján döntsük el, hogy ez megfelelő-e számunkra.

Busz vagy repülőgép?

Az utazás megoldható autóval, busszal és repülővel is. Amennyiben távolabbi célpontot szemeltünk ki, akkor az autós változatot érdemes elvetni. Ha mindössze néhány napunk van, akkor nem szerencsés, ha a felét az autóban töltjük, ráadásul a sofőr ahelyett, hogy feltöltődne, sokkal fáradtabb lesz, mint indulás előtt. A buszos út előnye ezzel szemben, hogy mindenki pihenhet az út során. Vannak például olyan járatok, amik éjszaka mennek, így reggelre már egy másik városban találhatjuk magunkat. Persze ez csak akkor jó választás, ha tudunk aludni a buszon, ellenkező esetben igen hosszú órák elé nézünk. Kétségkívül a legegyszerűbb és leggyorsabb a repülős út: mindössze néhány óra és landolhatunk a kiválasztott városban és kezdődhet is a felfedezés.

Hogy oldjuk meg az étkezést?

Azt kijelenthetjük, hogy a városlátogatás idejére a teljes ellátás felesleges. Ha néhány óránként vissza kell szaladni a hotelbe az étkezés miatt, az megtörheti az egész napot. Szerencsésebb, ha a szálloda szolgáltatásai közül a reggeli mellett döntünk, az ebédet és a vacsorát pedig napközben, a város felfedezése során ejtjük meg. Így egy finom reggelivel megalapozzuk a napot, nem megy el az idő már korán reggel azzal, hogy reggeliző helyet keresgélünk, de adunk teret a helyi gasztronómia felfedezésének is.

Idegenvezetővel vagy nélküle?

Egy város felfedezése idegenvezetővel és anélkül is kalandos és izgalmas. Az idegenvezető tisztában van a legfontosabb látnivalókkal ismeri az utat, hogy hol lehet egy jót ebédelni, milyen múzeumokat érdemes megnézni, a történelem tényei mellett az érdekességeket, a helyi legendákat is el tudja mesélni. Ha nélküle vágunk neki a felfedezésnek, akkor ezt a kutatómunkát nekünk kell elvégezni az utazás előtt. Egy szervezett városlátogatás során lehetőség van fakultatív programok foglalására is, így arra fordíthatjuk az időnket, ami valóban érdekel minket.

Városlátogatás az UniTravel szervezésében

Az UniTravel Európa és Ázsia városaiban is szervez kirándulásokat. Az utazási irodával felfedezhetjük például Athén, Baku, Barcelona, Dubai, London, Párizs és Róma szépségeit is. Az utazások során lehetőség van fakultatív programokra is, melyeket csomagban kedvezményesen vásárolhatnak meg utasaink.

Hogy is néz ki egy ilyen városlátogatás? Ismerjünk meg közülük néhányat!

Athén

Az utazás első napján a csapat menetrend szerinti járattal jut el Athénba, majd rögtön egy 1 órás városnéző körúttat tesznek a transzferjáraton. A második napon következik az Akropolisz meghódítása és az óváros felfedezése, majd szabad program egész délután. A harmadik napon jön az Argolis kirándulás, ami egy fakultatív program, a negyedik napon pedig a csapat visszatér Budapestre.

Barcelona

A barcelonai városlátogatás 5 napos. Az első nap az utasok megérkeznek és elfoglalják a tengerparti szállást, a második napon fakultatív program következik: Barcelona és Montserrat felfedezése. A harmadik és a negyedik nap szabad program, az ötödik napon a kirándulók megtekinthetik a Sagrada Familia templomot és fakultatív jelleggel a Güell-parkot, majd menetrend szerinti járattal hazatérnek Budapestre.

Párizs

Párizs felfedezésének első napján az csoport megékezik a városba, délután és este az idegenvezetővel egy sétát tesznek a Notre-Dame környékén. A második napon fakultatív program keretein belül autóbuszos városnézésen vehetünk részt és megtekinthetjük Versaillest. A harmadik napon mindenki felkeresheti a saját érdeklődésének megfelelő múzeumot, például a Louvre-t, a Pantheont, de lehetőség van arra is, hogy jegyet váltsunk Disneylandbe. A negyedik napon az idegenvezetővel felfedezhetjük a Montmarte környékét, a Grevin Panoptikumot és az Eiffel tornyot, illetve fakultatív hajós kiránduláson vehetünk részt. Az ötödik napon, némi szabad program után a csoport hazatér Magyarországra.

Fedezd fel velünk a világ legizgalmasabb városait! Nézz körül az UniTravel weboldalán!
https://unitravel.hu

Cikkek szűrése

Legújabb cikkek

 • Mauritius nyaralás: feltöltődés a Paradicsomban
  2024.03.28.
  Elolvasom ››
 • Szeptemberi nyaralás: ki mondta, hogy csak nyáron lehet utazni?
  2024.03.25.
  Elolvasom ››
 • Thaiföld utazás: kalandozás egy ezerarcú országban
  2024.03.15.
  Elolvasom ››
 • Miért érdemes a tavaszi szünetben utazni?
  2024.03.13.
  Elolvasom ››
 • Nyaralás 2024: ezek az utazási trendek határozzák meg a turizmust a jövő évben
  2024.03.12.
  Elolvasom ››

Legkedveltebb cikkek

 • Nyaralás 2024: ezek az utazási trendek határozzák meg a turizmust a jövő évben
  2024.03.12.
  Elolvasom ››
 • Miért érdemes a tavaszi szünetben utazni?
  2024.03.13.
  Elolvasom ››
 • Thaiföld utazás: kalandozás egy ezerarcú országban
  2024.03.15.
  Elolvasom ››
 • Szeptemberi nyaralás: ki mondta, hogy csak nyáron lehet utazni?
  2024.03.25.
  Elolvasom ››
 • Mauritius nyaralás: feltöltődés a Paradicsomban
  2024.03.28.
  Elolvasom ››