Unitravel Utazási Iroda

Albánia

new-icon

Az Albán Köztársaság vagy Albánia Délkelet-Európában, a Balkán-félszigeten fekvő független állam. Északon Montenegró, északkeleten Koszovó, keleten Észak-Macedónia, délkeleten és délen Görögország, délnyugaton a Jón-tenger, nyugaton pedig az Adriai-tenger határolja. Partvonalának teljes hossza 362 km.

Éghajlatát az ország földrajzi elhelyezkedése és változatos domborzata határozzák meg. Az ország belső magashegyvidékeinek éghajlata kontinentális, alacsony téli és nyári átlaghőmérséklet, illetve magas évi csapadékmennyiség (1800–2250 mm) jellemzi. Az alacsonyan fekvő tengerparti sáv éghajlata mediterrán, a telek enyhék és csapadékosak, míg a nyarakat magas levegő-páratartalom és magas átlaghőmérséklet jellemzi. Az ország hűvösebb északi és melegebb déli részének évi átlaghőmérséklete között akár 5 °C-os eltérés is lehet. A mediterrán tengerpart, a természeti szépségekben gazdag hegyvidék, valamint a városok műemlékei hatalmas idegenforgalmi potenciát képviselnek.

Albánia ajánlatok
new-icon

Epidamn Boutique and SPA

Durres
Albánia

A szálláshely közelében lévő népszerű látnivalók közé tartozik a Kallmi Beach, Durres Beach és Durres Amphiteatre (Amfiteátrum)

Royal G Hotel and SPA

Durres
Albánia

A Royal G Hotel & Spa az Adriai-tenger csodálatos tengerpartján, Durres városközpontjától mindössze 20 perc sétára található.

Sandy Beach Resort

Durres
Albánia

A Sandy Beach Resort nemcsak egy fényűző búvóhely, hanem egy tökéletes kiindulópont is, ahonnan felfedezheti Albániát, a történelméről, kultúrájáról és feltörekvő gasztronómiájáról ismert, vibráló országot.

All Inclusive
Albanian Star 4*

Albanian Star Hotel

Durres
Albánia

Durres vára és a világörökség részét képező római amfiteátrum 5 km-re található.

Vila Mare

Durres
Albánia

Durres kikötője 2,7 km-re, míg a Kavaja-szikla 5 km-re található a Vila Mare szálláshelytől. A tiranai Mother Teresa repülőtér 23 km-re található.

Hotel Arvi

Durres
Albánia

A velencei tornyos Durres vára és a Régészeti Múzeum körülbelül 150 méterre található a szállodától.

Majestic Hotel

Durres
Albánia

Modern, stílusos környezet kedvelőinek ajánljuk ezt a négy csillagos hotelt, remek helyen, saját privát partszakasszal, medencével, a tökéletes pihenésért!

Edart Hotel

Durres
Albánia

A Hotel Edart Durrësben, a kikötőtől 1,5 km-re található. 2017-ben felújították. Nyugodt tengerparti nyaraláshoz ajánlott.

Leonardo Hotel

Durres
Albánia

A helyi busz a szálloda közelében áll meg. Durres az amfiteátrumáról ismert, amely 10 km-re található. A szállodától Tirana és a repülőtér 35 km távolságra van.